Kedves Látogató!

Köszöntelek a futók kívülről sokszor nehezen érthető, grandiózus célokat kitűző, és ezek eléréséért önmagát legyőzni képes hősök birodalmában! Történetemen keresztül nemcsak ebbe a különleges világba nyerhetsz betekintést, de több nemzetközi maraton útvonalát és sajátos hangulatát is megismerheted.  

A mozgásnak mindig fontos szerepe volt az életemben, rengeteget köszönhetek a sportnak. Az évek során megtanultam küzdeni, hanyagul veszíteni, de ennek ellenére nem feladni, hanem küzdeni tovább. Tizennyolc éves koromig versenyszerűen kajakoztam, a futással is ekkor kötöttem barátságot. Bár a karrierépítés és családalapítás éveiben a mozgás hosszú évekre háttérbe szorult az életemben, negyvenéves koromban újra futni kezdtem.

Egy majdnem végzetes futóbalesetből felépülve tűztem ki célul, hogy száznyolcvan percen belül fussak le egy maratont. Azóta túl vagyok harmincezer kilométeren, elhasználtam legalább húsz pár futócipőt, teljesítettem húsz maratont és néhány ultratávot is. Közel tíz év legmeghatározóbb élményeit örökítettem meg ebben a könyvben, ami egy futó naplójának, versenybeszámolóinak és külföldi útleírásainak sajátos ötvözete lett.

Budapest, New York, Madrid, Berlin, Bécs, Amszterdam, Chicago, Boston, Athén, Párizs, Treviso, Suhanj!6, Hungaroman, Balaton Szupermaraton, Ultrabalaton – páratlan helyszínek és versenyek, ahol több-kevesebb sikerrel, de minden esetben felejthetetlen élménnyel gazdagodva futottam. A könyvben azonban nemcsak ezeket osztom meg, hanem tapasztalataimat az edzésekről, a pulzusmérésről, a fáradtság elviseléséről, a futás hatékonyságáról vagy épp az értelméről.

Bízom benne, hogy e közös képzeletbeli utazás során az olvasó is velem tud majd lelkesedni, örülni vagy éppen sírni, és a könyv soraiban megtalálja majd saját maga hangját is a mozgáshoz.